Direktlänk till inlägg 29 december 2015

Ekologiskt i Rethymnon på Kreta

Av Anders - 29 december 2015 10:41

Det är sällan man äter dålig mat i Grekland, åtminstone om man undviker de värsta turisthaken. Något som däremot är rätt ovanligt i Grekland är restauranger som använder ekologiska råvaror i stor utsträckning. Detta är förstås något som vi turister har en del av skulden i. Om vi alla skulle fråga om ekologiska råvaror när vi slog oss ner på en taverna, skulle förstås intresset från restaurangägare runt om i Grekland växa. Det turisterna efterfrågar är man ju snabba på att tillgodose.

Därmed inte sagt att det inte finns bra ekolgiska resturanger. Soul Kitchen i Rethymnon är ett sådant exempel. Den ligger i den gamla delen av Rethymnon i ett lugnt område. Granne med restaurangen ligger en mysig yogastudio. Här äter man inte bara ekologiskt, utan menyn går dessutom utanför standardrätterna i Grekland. Så om du vill äta ekologiskt och lite annorlunda ska du helt klart bege dig hit. Du kommer inte att bli besviken.

Ju fler turister som söker sig till de ekologiska tavernorna, desto fler kommer få upp ögonen för företeelsen.

En annan sak man som turist kan tänka på är att fråga var lammet på tallriken kommer ifrån. Förvånansvärt ofta kommer det nämligen från Nya Zeeland eller Irland. Vilket är konstigt med tanke på att Grekland skulle kunna vara självförsörjande på lamm. Men precis som med så mycket annat så är det pris och pengar som styr. Och konstigt nog är det billigare att köpa lamm från Nya Zeeland än från bonden i grannbyn.

#kreta #rethymnon #ekologiskt

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anders - Söndag 28 jan 16:49

Så du börjar bli sugen på en weekendresa någonstans? Här kommer några tips på städer att åka till. Det som jag tycker r viktigt när man väljer en stad att åka till är att man funderar på vad man vill ha ut av sin långhelg samt att det går direktflyg ...

Av Anders - Tisdag 16 jan 11:11

Ett larm som håller koll på om ens bebis andas som det ska. Om ingen andningsrörelse upptäcks under 15 sekunder vibrerar larmet för att försöka få igång andningsrörelsen hos barnet. Om andningen inte har kommit igång 5 sekunder efter att vibrationern...

Av Anders - 1 december 2017 11:12


  Wien, den charmiga huvudstaden i Österrike, är en stad i förvandling. Här möts du av en mix av gammalt och nytt vilket gör Wien till ett besöksmål som definitivt ger mersmak. Wien grundades omkring 500 f.kr och var tidigare en huvudstad i kejsar...

Av Anders - 3 november 2017 15:50


  I år blev det en resa till södra Spanien precis när hösten började göra sitt intåg i Sverige. Det var otroligt skönt att få sätta på sig shortens igen. Det är som att man blir lättare i steget när det är soligt och 24 grader varmt. Man kan undra...

Av Anders - 31 augusti 2017 12:29


  Om man är sugen på en storstadsweekend och inte har lust att betala för de överprisade hotellen i Barcelona så kan man vända blicken mot Polen där det mesta är billigare. Men vart ska man då åka? Två av de allra populäraste orterna är Gdansk vid...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se